Deelnemer cursus in het nieuws: “Bekalken doet wonderen”

Afgelopen februari deed Marco Heyblok mee aan onze cursus Bemestingsstrategie “De basis”. Deze cursus is ontwikkeld door VIB Academy en Gerard Abbink van Groeikracht. Gerard is dé specialist op het gebied van bodemkunde. Zowel Gerard als de specialisten van de VIB ACADEMY zagen dat veel melkveehouders niet alles halen uit hun bodem halen, waardoor ook de kwaliteit en kwantiteit van hun voederwinning achterblijft. Dit was de aanleiding voor het ontwikkelen van de cursus Bemestingsstrategie “De basis”. Wil je namelijk de door jou gewenste opbrengsten behalen, dan moet je beginnen met een goede bemestingsstrategie!

Dit heeft ook Marco ervaren. Met de kennis en adviezen die hij heeft opgedaan tijdens de cursus Bemestingsstrategie  “De basis”, is hij aan de slag gegaan om zijn maisteelt te verbeteren. Daarnaast heeft hij met Gerard Abbink, die tevens trainer is van deze cursus, het bodemonderzoek van het betreffende perceel besproken. Aan de hand hiervan heeft hij zijn plan gemaakt. Dit plan bestond onder andere uit extra bemesting met vaste mest en drijfmest en het goed bekalken van het perceel. En de resultaten zijn er!
“Het gewas zit nu op 2,95 meter. We telen hier voor het vijfde jaar op rij mais. Het gewas is nu een halve meter hoger dan andere jaren.”
Marco is daarom van plan om volgend jaar dezelfde techniek toe te passen.

Dit is waar we als Academy naar streven. Door kennis neem je de regie en maak je betere beslissingen wat direct verbetering van jouw resultaten laat zien. Ben je benieuwd wat Marco precies heeft gedaan? Bekijk dan het interview wat is gemaakt door de nieuwe oogst.

https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2020/08/05/melkveehouder-heijblok-gooit-maisteelt-helemaal-om?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=nieuwsbrief-05-08-2020

Wil je net als Marco de opbrengsten van je land verbeteren? Begin dan bij het opstellen van een goede bemestingsstrategie. Hoe je dit doet, leer je in de cursus Bemestingsstrategie “De basis”. Schrijf je nu in en behaal jouw gewenst resultaten bij de volgende oogst!

error:
Scroll naar top

Op de hoogte blijven van ons aanbod?