Visie

Kennis geeft regie! Dat is basis van de VIB ACADEMY. Wij geloven dat je met kennis de regie neemt, omdat je beter in staat bent de juiste keuzes te maken. Keuzes die passen bij jou als mens of die passen bij jou als ondernemer, als melkveehouder, als sparringspartner of als beleidsmaker.

Keuzes die passen bij jou als student die werkzaam is in de melkveehouderij. Een student van alle leeftijden en elk niveau, omdat je nooit bent uitgeleerd. Je bent op zoek naar kennis die aansluit bij jouw praktijksituatie, waardoor jij jezelf en je bedrijf kunt verbeteren, verduurzamen en toekomstbestendig kunt maken. Kennis die het simpel houdt, waardoor je het direct kunt toepassen in de praktijk. 

Wij leren je hoe de processen werken, zodat jij zelf in staat bent te beslissen hoe je de problemen aanpakt waar je tegenaan loopt. Je bent hiertoe in staat omdat je in processen denkt in niet in producten of onderdelen. Hierdoor heb jij de regie en bepaal jij wat er gebeurt. Door deze regie ben je in staat je aan te passen aan de veranderende omstandigheden.

VIB ACADEMY deelt kennis zodat de hele sector hiervan kan profiteren. Ons streven is dat we hiermee gezamenlijk de sector kunnen verbeteren, verduurzamen en toekomstbestendig kunnen maken. 

Waar staan wij voor

De VIB ACADEMY, onderdeel van het onafhankelijke adviesbureau VIB Consulting, staat voor kennisverbreding van melkveehouders en de melkveesector, op het gebied van bodem, voer, koe en ondernemerschap en management.

Deze vier componenten: de bodem, het voer, de koe en het ondernemerschap zitten in alle onderwijsvormen, cursussen, workshops, masterclasses en programma’s op maat, verweven. Het zijn de bouwstenen van het lesmateriaal dat wij ontwikkelen. Met deze bouwstenen ben je namelijk in staat naar het complete proces te kijken. Vandaar dat deze vier elementen altijd terugkomen.

Verder zit onze kracht in de vertaling van theorie naar praktijk en van praktijk naar theorie. Door onze ervaringen als onafhankelijk adviesbureau in te zetten, sluit het onderwijs aan bij de praktijk en de regelgeving waar de melkveehouder en de melkveehouderij tegenaan lopen.

Tot slot heeft de VIB ACADEMY kwaliteit hoog in het vaandel. Om deze reden werken wij nauw samen met kennispartners en onderwijsinstellingen in de sector waardoor wij een goede didactische kwaliteit van ons onderwijsaanbod kunnen garanderen. 

error:
Scroll naar top

Op de hoogte blijven van ons aanbod?